به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، محمد آقابلوریزاده رئیس پژوهشکده فوتونیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان در حاشیه همایش یک روزه معرفی آزمایشگاه تائید نمونه و اندازه گیری مشخصات خطی فیبر نوری گفت: آزمایشگاه تایید نمونه و اندازه گیری مشخصات فیبر نوری با حمایت مرکز تحقیقات ایران و سرمایهای حدود شش میلیارد ریال راه اندازی شده است.
وی با اشاره به هدف اصلی راه اندازی این آزمایشگاه؛ بیان داشت: این آزمایشگاه با هدف ایجاد واحدهایی برای اندازه گیری کمیتهای خطی فیبر نوری به منظور تائید و یا عدم تائید فیبر نوری راه اندازی شده است.
بلوریزاده ادامه داد: این آزمایشگاه در بخشهای مختلف صنعت منجمله وزارت فناوری اطلاعات، شرکت ملی نفت ایران، شرکت راه آهن ایران و حتی بخش خصوصی است. در طرح آزمایشگاه استانداردهای ملی و بین المللی مد نظر قرار گرفته است.
رئیس پژوهشکده فوتونیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان با اشاره به فعالیت این آزمایشگاه در پژوهشکده فوتونیک پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی از ابتدای سال ۸۷، بیان داشت: هدف از ایجاد این آزمایشگاه راه اندازی مجموعهای آزمایشگاهی در پژوهشکده فوتونیک است که قادر به انجام آزمایشگاههای تائید نمونه برای اندازه گیری پارامترهای مختلف از قبیل تضعیف، مشخصات هندسی، روزنه عددی، پاشندگی رنگی، پاشندگی بین مدی، اندازه گیری مد، طول موج قطع فیبر، تضعیف طیفی، اتلاف بزرگ خمش، اتلاف میکرو خمش باشد.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب راه اندازی این آزمایشگاه گامی در جهت برنامه تائید نمونه برای صنعت مخابرات کشور است؛ همچنین با عملیاتی کردن این آزمایشگاه امکان انجام آزمونهای تائید نمونه بر روی انواع فیبرهای نوری مهیا شده است.
بلوریزاده بیان کرد: با توسعه تکنولوژی و ارتباطات فیبر نوری نیاز به وجود آزمایشگاههای تائید نمونه جهت اندازه گیری پارامترهای مختلف فیبر نوری قبل از کابل شدن و به کارگیری در شبکه مخابرات نوری است.
رئیس پژوهشکده فوتونیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان عدم وجود این آزمایشگاه را باعث خسارات فراوان مالی در ایجاد و تکمیل شبکه مخابرات نوری دانست و بیان داشت: خریداران فیبر یا تار نوری و افرادی که در راه اندازی شبکههای فیبر نوری هستند نیاز به نتایج این آزمایشها دارند.
وی گفت: این آزمایشگاه بر پایه استانداردهای موجود جهانی و ملی در صنعت مخابرات نوری راه اندازی شده است.